Renovatie

Houtbouw

Isolatie

Gevels

Schrijnwerk

Dakwerken

Renovatie

Wil je bio-ecologisch renoveren? Kies dan voor houtskelet renovatie want daarmee kan je alle richtingen uit. Met deze vorm van houtbouw kies je bewust voor een duurzame toekomst. Inhout bezorgt je een gerenoveerde woning waarin het aangenaam wonen is. Een echte thuis, een comfortabele lage-energiewoning, gebouwd conform de huidige EPB-normen. Het resultaat van dit alles? Een lagere energiefactuur én een meer dan behaaglijk binnenklimaat.

Waarom is houtskelet renovatie ideaal?

Houtskelet renovatie verloopt heel snel omdat de gebruikte materialen geen droogtijd nodig hebben. Ook doordat we een project grondig kunnen voorbereiden, verloopt de uitvoering een pak vlugger en vlotter.

Hout is een licht bouwmateriaal en dus perfect voor een optopping of een extra verdieping. Zware funderingen zijn niet nodig en de mogelijkheden op het vlak van architectuur zijn vrijwel eindeloos. Je kan renoveren in de stijl van je oude huis maar ook kiezen voor een sterk contrast. Je woning krijgt daardoor op slag een hedendaagse look.

We gebruiken uitsluitend duurzaam FSC- of PEFC-gelabeld hout en brengen hoogkwalitatief ecologisch isolatiemateriaal aan in de wanden. Bij renovaties gebruiken we vaak cellulosevlokken om de tussenvloeren of buitenwanden te isoleren. Soms gebruiken we ook isolatiematerialen als kalhennep en stro. Zolang het maar ecologisch is.

En waarom bio-ecologisch renoveren?

Met een bio-ecologische houtskeletbouw renovatie zorg je voor je eigen gezonde omgeving en draag je je steentje bij tot het milieu. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen die nagroeibaar en lokaal aanwezig zijn. 

We hebben veel ervaring in het ecologisch renoveren van oudere huizen. Zo verbouwden we al tal van stadswoningen en oude schuren tot energiezuinige hedendaagse panden. Dat het authentieke karakter behouden blijft is het grote voordeel van houtskelet renovatie. We vinden het heel belangrijk zorg te dragen voor het milieu en zijn voorstanders van circulair bouwen. In de mate van het mogelijke hergebruiken we ook de aanwezige materialen of gaan we op zoek naar recuperatiemateriaal. Ook dat past perfect bij ons team, bio-ecologische bouwers als we zijn.

Houtbouw

De voordelen van houtbouw zijn niet min. Snel, oersterk en ecologisch zijn de belangrijkste pro’s. Jij kiest wat je wilt, wij bouwen alles volgens jouw smaak en budget. Van bij de start werken we nauw samen met jou als bouwheer en de architect. Het resultaat is puur maatwerk waarbij alle details kloppen. Jij komt te wonen in een unieke en gezonde bio-ecologische woning, met zijn karakteristieke warme uitstraling.

De pro’s van houtbouw op een rijtje

Snelle bouwmethode

Het grootste voordeel van de houtbouwmethode is de snelheid. Houtbouw neemt veel minder tijd in beslag dan een traditionele bouw en staat er vrijwel meteen. Dat komt omdat houtskeletbouw en houtmassiefbouw droge bouwmethodes zijn. Hout heeft in tegenstelling tot cement, steen en beton geen droogtijd nodig. We zetten het houtskelet van je woning in een korte tijdsspanne in elkaar. Aansluitend kunnen we beginnen met ecologisch isoleren.

Lichte constructie

Nog een ander voordeel van houtbouw is het gewicht. Hout is oersterk – veiligheid en stabiliteit zijn dus verzekerd. En toch is hout relatief licht waardoor je fundering niet extra zwaar hoeft te zijn. Dat maakt een houten constructie niet alleen gunstig voor een optopping of een extra verdieping, het biedt ook extra architecturale mogelijkheden.

Winst op energiekosten

De prijs van houtbouw is te vergelijken met die van een traditionele woning. Met de ecologische isolatie bespaar je trouwens op je energiefactuur.

Weetjes over houtskeletbouw en ecologische isolatie

  • Wist je dat hout goede isolatie-eigenschappen heeft?
  • Dat hout qua warmtegeleiding veel beter scoort dan baksteen?
  • En dat je met houtskeletbouw niet alleen bespaart op je energiefactuur maar ook op ruimte? In een houtskeletbouw brengen we immers bio-ecologische isolatie aan, meteen in de wanden van de structuur. Structuur en isolatie komen daardoor in één pakket en op die manier bespaar je veel plaats.

Dit alles heeft een enorm gunstige invloed op energieprestaties van je woning en dus ook op je energiefactuur. Wist je trouwens dat je heel wat premies voor ecologische isolatie kan krijgen van de overheid?

Isolatie

Inhout staat synoniem voor ecologische isolatie. We leveren je houtskeletbouw woning luchtdicht op en maken altijd gebruik van bio-ecologische materialen uit hernieuwbare, lokale grondstoffen en FSC-hout. Omdat de sector van de ecologische isolatie en technieken in volle ontwikkeling is, volgen we voortdurend opleidingen om op de hoogte te blijven van alle innovaties op het gebied. We willen je immers altijd de beste isolatieoplossing aanbieden voor jouw verbouwproject.

Milieubewust voor een gezonde leefomgeving

InHout maakt er een punt van altijd milieubewust te werken en stelt gezonde leefomgeving steedsvoorop. InHout werkt daardoor enkel en alleen met ecologische isolatie zoals kalk-hennep, stro, kurk, glaswol, schapenwol en cellulosevlokken. Die laatste zijn het resultaat van gerecycleerd verhakseld krantenpapier dat wordt behandeld met boorzout om schimmels, ongedierte en rotting tegen te gaan. We blazen de vlokken in of op de structuur. Op die manier verzekeren we een perfecte vulling en vermijden we koudebruggen. Je houtskeletwoning presteert meteen dan de huidige EPB-eisen.

Bovenal investeer je in de toekomst

Met een bio-ecologische houtskeletbouw renovatie zorg je voor je eigen gezonde omgeving en draag je je steentje bij tot het milieu. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen die nagroeibaar en lokaal aanwezig zijn. 

We hebben veel ervaring in het ecologisch renoveren van oudere huizen. Zo verbouwden we al tal van stadswoningen en oude schuren tot energiezuinige hedendaagse panden. Dat het authentieke karakter behouden blijft is het grote voordeel van houtskelet renovatie. We vinden het heel belangrijk zorg te dragen voor het milieu en zijn voorstanders van circulair bouwen. In de mate van het mogelijke hergebruiken we ook de aanwezige materialen of gaan we op zoek naar recuperatiemateriaal. Ook dat past perfect bij ons team, bio-ecologische bouwers als we zijn.

Gevelbekleding

Denk je eraan je gevel af te werken met hout? Goede keuze! Een houten gevelbekleding straalt niet alleen warmte en authenticiteit uit. Je laat er ook iedereen mee weten wie je bent en waar je voor staat. Door te kiezen voor een houten gevelafwerking toon je je liefde voor de natuur. Bovendien zijn de mogelijkheden quasi oneindig. Je kan kiezen uit verschillende én duurzame houtsoorten en uit bijna evenveel uitvoeringen.

Hout is ideaal voor je gevel

Een houten gevelbekleding is vooral mooi, welke type van gevelbekleding je ook verkiest. Door de gevelbekleding te bevestigen aan een constructie op de muur ontstaat er een luchtpijp die:

  • de broodnodige ventilatie creëert,
  • de temperatuurschommelingen efficiënt opvangt,
  • ervoor zorgt dat het hout makkelijk opdroogt na een regenbui.

Een extra dampopen en waterkerend scherm verhindert bovendien dat er ook maar één druppel water de gevel binnendringt. De wand vullen we op met ecologische isolatie en dat levert dan weer een lagere energiefactuur op.

Weet je wat ook mooi is? Bij regen verandert de houten gevelbekleding van kleur. Terwijl de gevel geleidelijk aan opdroogt, krijgt hij zijn oorspronkelijke kleur terug. Je ziet er trouwens ook de ochtendnevel op verdampen.

Gevelbekleding in thermowood of FSC-hout

Als bio-ecologische bouwers werken we in 95 % van de gevallen met thermowood. Dat is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout mét FSC-label. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen.

Alleen als het echt moet plaatsen we tropisch hardhout, maar dan enkel FSC-gelabeld. Duurzaam hardhout heeft een lange levensduur, hoge weerstand en vaste vorm en is dus perfect om alle weersomstandigheden het hoofd te bieden. Na verloop van tijd zal dit hout wat verkleuren, maar dat levert de houten gevelbekleding zijn karakteristieke gezellig-authentieke uitstraling op. Hou je niet van die typisch verweerde houtlook, dan kunnen we de houten gevelbekleding op verschillende ecologische manieren behandelen.

Buitenschrijnwerk

We zijn verdeler en partner van Finstral – een van de meest toonaangevende raamfabrikanten in Europa.

Finstral is reeds 50 jaar actief in het ontwikkelen en produceren van ramen en deuren. Het plaatsen doen we zelf, door een team van plaatsers die op regelmatige basis door Finstral bijgeschoold wordt.

Finstral ramen hebben een hoogwaardige, perfect isolerende kunstofkern. Deze kern wordt bekleed met een materiaal naar keuze: PVC, aluminium, of hout. En dit in verschillende kleuren.

Dit zorgt er voor dat het raam perfect voldoet aan de esthetische keuze van architect en bouwheer, alsook aan de isolerende en functionele vereisten.

Let wel, dit alles sluit niet uit dat we ook houten ramen plaatsen. De productie ervan vertrouwen we toe aan een van onze vaste onderaannemers.

Onze totaalprojecten zijn meer dan enkel buitenschrijnwerk

InHout focust vooral op totaalprojecten, zowel houtskeletbouw, renovatie als nieuwbouw, van winddicht tot volledig afgewerkt. We pakken je buitenschrijnwerk graag aan als dat kadert in een totaalproject. Onze basis van werken is altijd dezelfde. InHout vertrekt van een houtskeletbouw of een houtmassiefbouw. Zodra die basis er is, gaan we heel ver in de afwerking en het buitenschrijnwerk.

Het merendeel voeren we uit met onze eigen mensen. Zo hebben we naast een aantal vakkundige houtbouwers ook een paar ervaren dakwerkers in dienst. Taken waarvoor we zelf geen expertise in huis hebben, besteden we uit aan enkele vaste partners die al jarenlang bewezen kwaliteit leveren.

Meer info nodig over buitenschrijnwerk?

Neem dan zeker contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dakwerken

Of het nu renovatie is of nieuwbouw, ook voor kwalitatieve en ecologische dakwerken ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een team van ervaren dakwerkers die zowel hellende als platte daken leggen. Voordeel is dat dit team aangestuurd wordt door dezelfde projectleider als voor de overige bouwwerken, waardoor alles mooi op elkaar aansluit. Ook voor jou is er dus maar 1 aanspreekpunt. 

Hellende daken

Aan jullie de keuze: dakpannen of leien…? Wij kunnen het allemaal. En steeds met de nodige zorg en afwerking.

Het dak wordt natuurlijk voorzien van een geschikte isolatie.

Platte daken

Ook voor een plat dak kan je bij ons terecht.

Wensen jullie een groen dak, een dakterras… of komen er later zonnepanelen op te liggen? We bekijken het samen met jou (en de architect).

 

Nog vragen over dakwerken?

Neem dan zeker contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Modulair Bouwen

Een Mobble is een comfortabele en gezonde woning waar jouw dromen ontkiemen. Volledig modulair opgebouwd uit natuurlijke materialen, creëren we een vruchtbare bodem voor gezelligheid en warmte. Het bouwen van de woning vindt volledig plaats in ons atelier. Dat is niet alleen efficiënt in tijd, maar ook in kost. Zo is jouw nest snel, ruim en betaalbaar. En dat dankzij onze 15 jaar ervaring in houtskeletbouw en de vindingrijkheid van UGent.

Een Mobble?

Bekijk de video, of ga naar onze Mobble website voor meer informatie.

Houtbouw- of renovatieplannen? Contacteer ons.

Heb je vragen over bio-ecologische houtbouw? Wil je een vrijblijvende offerte? Of liever eerst kennismaken? Laat hier je bericht. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

inhout kantoor

We verwelkomen je graag na afspraak in onze kantoren.

    Hoe kunnen wij jou helpen bij je houtbouw of renovatie project?    Wij beantwoorden je vraag binnen de werkdag.