Wil je meer informatie over InHout?

Wij helpen je graag verder op 09 362 93 03.

Wil je meer weten over InHout? In dat geval verwijzen we je graag naar onze slogan, want die zegt het helemaal. Bij InHout ontmoet je een deskundig team van gedreven bio-ecologische bouwers. In alles wat we doen houden we rekening met het milieu en gebruiken we hernieuwbare materialen. Ondertussen zijn we er honderd procent van overtuigd dat bio-ecologisch bouwen nog beter is dan duurzaam bouwen.

Over InHout

InHout is gestart in 2005 als een bedrijf dat maatkasten en keukens maakte. Precies werken zit dan ook in ons dna. Al heel snel groeiden we door tot een volwaardig bouwbedrijf gespecialiseerd in verschillende activiteiten. Vandaag profileren we ons als algemeen aannemer in houtskeletbouw met focus op renovatie, vernieuwbouw en bijbouw. We bezorgen je een mooie (ver)nieuwbouw in houtskelet – van waterdicht tot volledig afgewerkt. Onze focus ligt op ecologisch renoveren.

Waarom die evolutie naar houtskeletbouw?

Oprichter Maarten Coupé verloor zijn hart aan hout, aan de warmte ervan, de geur, de uitstraling, de ecologische voordelen. Hout werd als het ware zijn tweede liefde. Gaandeweg merkte hij dat hij veel meer aankon dan enkel binnenhuismaatwerk. Volledige houten huizen bouwen, dat wou hij gaan doen! Aangezien het engagement om zorg te dragen voor het milieu en de toekomstige generaties er altijd al was, evolueerde inhout als het ware automatisch naar een bio-ecologisch bouwbedrijf.

 

InHout vertrekt altijd van houtbouw en houten constructies en focust op houtskeletbouw, houtmassiefbouw en CLT-bouw. Sinds een aantal jaar werkt het team van InHout hoofdzakelijk met bio-ecologische materialen. Op het vlak van ecologische isolatie werken we bijvoorbeeld met cellulosevlokken, kalkhennep en strobalen. Het is in die ecologische isolatietechnieken dat we blijven investeren en evolueren, altijd in samenspraak met architecten die net als wij overtuigd zijn van de voordelen van de bio-ecologische houtbouw.

Hoe InHout jouw houtbouwproject aanpakt?

Als we het over InHout hebben, denken we aan enthousiasme én precisie. Onze enorme passie voor hout combineren we met een ecologische kijk en een groot energiebewustzijn. We denken met je mee en werken met je samen, vanaf het prille begin en in vol overleg met jou en de architect. Op die manier kunnen we meteen ingrijpen wanneer nodig. We doen ons uiterste best om alle deadlines te halen. Dat lukt doorgaans vrij aardig omdat we veel zelf in handen hebben en minder afhankelijk zijn van derde partijen.

 

In 2013 werd onze vestiging in Merelbeke te klein en verhuisden we naar een groter pand in Nazareth. Hier geven we ons bouwbedrijf verder vorm.

Maak kennis met het team van InHout!

InHout bestaat uit verschillende ploegen die hun eigen expertise in huis hebben, en flexibel te werk gaan in de verschillende activiteiten. Dat is ook de reden waarom we een waaier aan projecten aankunnen. We staan klaar voor je renovatie- of bouwproject. In hout uiteraard.

Maarten Coupé

Femke Gillis

Kristof de Jaeger

Steffy Kimpe

Tina Verschaeve

Joppe Verschraege

Steven Holderick

Rüben Van de Velde

Tine Louwagie

Bart

Gill

Giovanni

Mike

Mathias

Filip

Mathieu

Lorenzo

Artuur

Sam

Alanzo

Lars

Joeri

Ronny

Tjürven

Dirk

Tom

Peter

 

Wil je graag deel uitmaken van ons InHout-team?

Bel ons even op 09 362 93 03 of stuur een bericht.

Wij kijken er echt naar uit je te ontmoeten.

Jobs

We zijn momenteel op zoek naar een projectleider voor onze nieuwe business unit, de Mobble.

Onze Mobbles zijn modulaire woningen, die volledig gebouwd worden in ons atelier in Eeklo. We willen met dit product inzetten op betaalbaar en gezond wonen en dragen hiermee bij tot de circulaire economie. Van zelfsprekend werken we ook hier zoveel mogelijk met ecologische materialen.

Bekijk snel de vacature en neem contact met ons op.

https://inhout.be/vacatures/vacature_projectleider%20Mobble.pdf

 

Labels & Partners

Vlaamse Confederatie Bouw

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) is de beroepsorganisatie voor de bouwsector in Vlaanderen. Zij is de politiek ongebonden stem voor grotere bouwbedrijven, kmo’s, zelfstandigen, voltooiings- en installatiebedrijven. De VCB zoekt altijd deskundig naar een concrete oplossing op maat van het bouwbedrijf en werkt daarvoor samen met de nationaal opererende Confederatie Bouw. Dit partnerschap bewijst dat we op de hoogte willen zijn van wat kan en mag in het beroep.

vcb.be

FSC en PEFC

In 1993 richtten boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties de internationale non-profit organisatie FSC® (Forest Stewardship Council) op. Net als FSC streeft ook PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Doordat we FSC- en PEFC-gelabeld hout gebruiken dragen we ons steentje bij aan een beter bosbeheer in de wereld.

fsc.be

VIBE

De onafhankelijke VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio- Ecologisch Bouwen en Wonen) bevindt zich op het kruispunt van milieubeweging en bouwsector. VIBE vzw focust op gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen, heeft duurzame aandacht voor energie- en waterbesparing en voor het bio-ecologisch gebruik van gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen. Hun opdracht omvat vorming, advies en bewustmaking over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen.

vibe.be

Pixii

De neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling Pixii (voorheen Passiefhuis-Platform) ondersteunt bouwactoren bij innovatie, informatie, netwerking én op de werf. Haar doel is mensen te motiveren om passieve en energieneutrale gebouwen te bouwen. Pixii levert advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren, netwerkt met beleids- en opiniemakers, verleent certificaten aan passieve en energieneutrale projecten en organiseert evenementen en opleidingen rond energiezuinig bouwen.

pixii.be

Ecobouwers

Bond Beter Leefmilieu staat aan de wieg van Ecobouwers.be. Deze onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen in Vlaanderen wordt jaarlijks bezocht door meer dan een miljoen mensen. Ecobouwers heeft maar één doel, en dat is te komen tot meer duurzame en energiezuinige huizen in Vlaanderen. Via de website verschaffen geëngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals informatie aan iedereen die een goed huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

ecobouwers.be