Wil je meer informatie over inhout?

Wil je graag weten hoe we tewerk gaan? Of heb je een specifieke vraag? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.

Onze baseline zegt het helemaal. Bij inhout ontmoet je een deskundig team van gedreven bio-ecologische bouwers. In alles wat we doen houden we rekening met mens én milieu. Want bio-ecologisch bouwen betekent niet enkel zorg dragen voor het milieu, ook jouw gezondheid vaart er wel bij. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke en hernieuwbare materialen.

Vanwaar de evolutie naar aannemer bio-ecologische houtbouw?

Inhout is gestart in 2005 als een bedrijf dat maatkasten en keukens maakte. Precies werken zit dan ook in ons dna. Al heel snel groeiden we uit tot een volwaardig bouwbedrijf.
 
Oprichter Maarten Coupé verloor zijn hart aan hout. Aan de warmte ervan, de geur, de uitstraling, de ecologische voordelen. Hout werd als het ware zijn tweede liefde. Gaandeweg merkte hij dat hij veel meer aankon dan enkel binnenhuismaatwerk. Volledige houten huizen bouwen, dat wou hij gaan doen! Aangezien het engagement om zorg te dragen voor het milieu en de toekomstige generaties er altijd al was, evolueerde inhout als het ware automatisch naar een bio-ecologisch bouwbedrijf. Ondertussen kan je bij ons terecht voor:

  • houtskeletbouw en houtmassiefbouw
  • nieuwbouw, vernieuwbouw en renovatie
  • bijbouw, aanbouw en optopping (extra verdiep)
  • wind- en waterdicht tot volledig afgewerkt.

Blijven investeren in bio-ecologische materialen

Inhout vertrekt altijd van houtbouw en focust op houtskeletbouw, houtmassiefbouw en CLT-bouw. Sinds een aantal jaar werken we hoofdzakelijk met bio-ecologische materialen. Op het vlak van ecologische isolatie werken we bijvoorbeeld met cellulosevlokken, kalkhennep en strobalen. Het is in onder meer in die ecologische isolatietechnieken dat we blijven investeren en evolueren.

In alles wat we doen besteden we maximale aandacht aan de 4 pijlers van bio-ecologisch (ver)bouwen: een gezonde geest, in een gezond lichaam, in een gezonde woning, in een gezonde leefomgeving.

 

Hoe inhout jouw project aanpakt?

Onze enorme passie voor hout combineren we met een ecologische kijk en een groot energiebewustzijn. We denken met je mee en werken met je samen, vanaf het prille begin en in vol overleg met jou en de architect. Op die manier kunnen we meteen ingrijpen wanneer nodig. We doen ons uiterste best om alle deadlines te halen. Met enthousiasme én precisie. Dat lukt doorgaans vrij aardig omdat we veel zelf in handen hebben en minder afhankelijk zijn van derde partijen.

In 2013 werd onze vestiging in Merelbeke te klein en verhuisden we naar een groter pand in Nazareth. Hier geven we ons bouwbedrijf verder vorm.

Maak kennis met het team van inhout!

Met trots stellen we onze bio-ecologische bouwers aan je voor. Elk met hun eigen expertise, maar toch flexibel inzetbaar voor een verscheidenheid aan werken. Dat is ook de reden waarom we een waaier aan projecten aankunnen. Ze staan elke dag klaar voor jouw renovatie- of bouwproject. In hout uiteraard.

Femke
Gillis

Sybil
Verstraeten

Steven Holderick

Isaak
Porters

Lorenzo Reyners

Gill

Jente

Giovanni

Joris

Bart

Yves

Lukas

Jannes

Filip

Ronny

 

Wil je graag deel uitmaken van ons inhout-team?

Bekijk hieronder onze vacatures. Bel ons 09 362 93 03 of stuur een bericht.

Wij kijken er echt naar uit je te ontmoeten.

Labels & Partners

Embuild

Embuild is de beroepsorganisatie voor de bouwsector in Vlaanderen. Zij is de politiek ongebonden stem voor grotere bouwbedrijven, kmo’s, zelfstandigen, voltooiings- en installatiebedrijven. Embuild zoekt altijd deskundig naar een concrete oplossing op maat van het bouwbedrijf. Dit partnerschap bewijst dat we op de hoogte willen zijn van wat kan en mag in het beroep.

embuild.be

FSC en PEFC

In 1993 richtten boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties de internationale non-profit organisatie FSC® (Forest Stewardship Council) op. Net als FSC streeft ook PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Doordat we FSC- en PEFC-gelabeld hout gebruiken dragen we ons steentje bij aan een beter bosbeheer in de wereld.

fsc.be

VIBE

De onafhankelijke VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio- Ecologisch Bouwen en Wonen) bevindt zich op het kruispunt van milieubeweging en bouwsector. VIBE vzw focust op gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen, heeft duurzame aandacht voor energie- en waterbesparing en voor het bio-ecologisch gebruik van gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen. Hun opdracht omvat vorming, advies en bewustmaking over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen en wonen.

vibe.be

Pixii

De neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling Pixii (voorheen Passiefhuis-Platform) ondersteunt bouwactoren bij innovatie, informatie, netwerking én op de werf. Haar doel is mensen te motiveren om passieve en energieneutrale gebouwen te bouwen. Pixii levert advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren, netwerkt met beleids- en opiniemakers, verleent certificaten aan passieve en energieneutrale projecten en organiseert evenementen en opleidingen rond energiezuinig bouwen.

pixii.be

Ecobouwers

Bond Beter Leefmilieu staat aan de wieg van Ecobouwers.be. Deze onafhankelijke bouwsite over duurzaam bouwen en wonen in Vlaanderen wordt jaarlijks bezocht door meer dan een miljoen mensen. Ecobouwers heeft maar één doel, en dat is te komen tot meer duurzame en energiezuinige huizen in Vlaanderen. Via de website verschaffen geëngageerde milieubewuste (ver)bouwers en professionals informatie aan iedereen die een goed huis voor de toekomst wil bouwen of verbouwen.

ecobouwers.be